Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağının Faydaları

Zeytinyağının insan sağlığına oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Bu faydalar, saymakla bitmeyecek kadar yüksektir. 60 yılın tecrübesiyle Burhaniye / Pelitköy’de ürettiğimiz %100 doğal, %100 organik ve %100 kalite odaklı zeytinyağlarımızın faydaları; onbinlerce müşterimiz tarafından tescillenmiştir. Tabi sadece bununla sınırlı kalmayarak; uluslararası alanda 2 kez ödüle layık görülmüştür. Ödül aldığımız 2 uluslararası yarışma aşağıda yer almaktadır:

  • 2018 – 11. Uluslararası Zeytinyağı Yarışması
  • 2018 – Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü (Zeytinyağı Kategorisi)

Zeytinyağının faydaları, ham maddesi olan zeytinden gelmektedir. Şifa deposu olan zeytin, tamamen doğal bir şekilde zeytinyağına çevrildiğinde çoğu zaman aynı besin değerlerini sağlamaz. Fakat biz tarafından üretiliyorsa; hiçbir kayıp olmaz. Çünkü üretiminde ya da yetiştirmesinde hiçbir kimyasal işleme maruz kalmadan tamamen fiziksel işlemlerle müdahale edilmektedir.

Zeytinyağının İnsan Sağlığı ve Vücuduna Faydaları

Yazının başında da belirttiğimiz üzere zeytinyağının insan sağlığı ve vücuduna faydalarının sayısı oldukça yüksektir. Sindirim sistemine, kemiklere, saça, cilde ve strese karşı oldukça etkili bir üründür. Tabi sadece bununla sınırlı kalmayarak kalbe, tansiyona, kolestrole de eşsiz faydalar sağlamaktadır. Zeytinyağının insan sağlığına sunduğu faydaları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Zeytinyağı, tüm vücudumuzu temizlemekle görevli olan karaciğeri temizleyen bir yağ türüdür. Bu da; vücudumuzdaki toksinleri en hızlı şekilde uzaklaştırmamızı sağlamaktadır. Karaciğerin fonksiyonunu artırması, sağlığın her geçen gün daha iyiye gitmesine fayda sunar. Özellikle karaciğer problemi yaşayan kişiler tarafından tüketilmelidir.
  • Zeytinyağı, kan şekeri seviyesini düşüren bir tüketim ürünüdür. Bu sebepten dolayı diyabet hastaları için insülin görevi görmektedir. Aynı zamanda şekerle ilgili ortaya çıkabilecek her türlü sorunu da ortadan kaldırır.
  • Zeytinyağı kan basıncını düzenleyen bir tüketim ürünüdür. Bu da; özellikle hipertansiyon hastalarının tansiyon seviyesini korur. Kriz yaşamasının önüne geçer.
  • Kalbi adeta bir kale gibi çevreleyen zeytinyağı, kronik kalp rahatsızlığı bulunan kişilerde kalp krizi riskini ertelemektedir.
  • Hücre duvarının yenilenmesini hızlandırmasıyla da; birçok hastalığa karşı daha dirençli bir vücut elde edilmesini sağlar.

Zeytinyağının Strese Faydaları

Zeytinyağı, stresi azaltan ve insanın günlük tüm enerji ihtiyacını karşılayan bir üründür. Enerji ihtiyacını karşılamasıyla birlikte doğal olarak yorgunluğu da azaltır. Yorgunluğu azaltması ise; stres seviyesini azaltma noktasında yardımcı olmaktadır. Strese sağladığı faydalar, içerdiği yüksek değerde polifenoller ve antioksidanlar sayesinde olmaktadır. Sizler için hazırladığımız zeytinyağının strese faydaları makalemizle, konuya dair daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz >>

Zeytinyağının Sindirim Sistemine Faydaları

Zeytinyağının en çok fayda sağladığı vücut bölümlerinden biri de sindirim sistemidir. Metabolizmayı hızlandırır, sindirimin daha çabuk gerçekleşmesini sağlar. Bu da; özellikle sindirim konusunda sorun yaşayan kişiler için şifa deposu niteliği taşımaktadır. Eğer kabızlık gibi sorunlar yaşanıyorsa da; buna en doğal çözüm zeytinyağı olacaktır. Antioksidan seviyesinin fazla olması; gerek besinlerin sindirilmesini, gerekse atık gıdaların kolay atılmasını sağlamaktadır. Zeytinyağının sindirim sistemine faydaları makalemizle, konuya dair daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz >>

Zeytinyağının Kemiklere Faydaları

Zeytinyağı aynı zamanda kemiklere de oldukça yüksek seviyede fayda sağlamaktadır. Zengin besin içeriği sayesinde özellikle çocuklarda kemik gelişimini direkt olarak etki altına alan zeytinyağı; kemik erimesi rahatsızlığı yaşayan kişilerin de kemiklerinin güçlenmesini ve bu hastalığı en hafif şartlarda geçirmesini sağlamaktadır. Doktorların bu anlamda kesinlikle önerisidir. Zeytinyağının kemiklere faydalarıyla ilgili makalemizle, konuya dair daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz >>

Zeytinyağının Saça Faydaları

Zeytinyağı sadece vücut organlarına ve sistemine değil, aynı zamanda fiziksel kısımlara da faydası dokunan bir mucizedir. Saçlarda kırılma, beyazlama, dökülme, kepeklenme gibi problem yaşayan kişiler; zeytinyağı kullanarak bu sorunların önüne rahatlıkla geçebilir. Saçlarda oluşan bu fiziksel sorunların büyük bölümü deri kaynaklı olduğu için; zeytinyağının cilde sağladığı faydalarla saça sağladığı faydalar birleşince, oldukça güçlü ve parlak saçlara sahip olunabilir. Zeytinyağının saça faydalarıyla ilgili makalemizle birlikte konuya dair daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz >>

Zeytinyağının Cilde Faydaları

Zeytinyağı, saça olduğu gibi cilde de çok sayıda fayda sağlayan bir üründür. Cildin genç ve sıkı durmasını sağlar. Kırışıklık, sarkma, lekelenme gibi durumları ortadan kaldırır. Eğer çok eski zamanlardan beri tüketiliyorsa bu durumda; cilt yaşlılığını oldukça geciktirir. Bu noktada Akdeniz yöresinde yaşayan ve çok eski zamanlardan beri zeytinyağı tüketen insanları örnek alabilirsiniz. Ciltleri oldukça sıkı ve diridir. Zeytinyağının nasıl uygulanması gerektiğini ve cilde olan tüm faydalarını görmek için Zeytinyağının cilde faydaları makalemize göz atabilirsiniz >>

Hangi Zeytinyağı Daha Faydalıdır?

Günümüzde temelde 3 çeşit zeytinyağı bulunmaktadır. Bu çeşitler, Naturel sızma zeytinyağı, naturel birinci zeytinyağı ve riviera yağıdır. Öz Köyüm olarak hem naturel sızma, hem de naturel birinci zeytinyağı konusunda kalitemizin kanıtlandığından bahsetmiştik.

İlk olarak söylememiz gereken şey şudur ki; günümüzdeki en faydalı zeytinyağı çeşidi naturel sızma erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıdır. Henüz yeşilken; erken hasat yöntemiyle toplanan zeytinlerin, soğuk sıkım yöntemi uygulanarak yağının çıkarılmasıyla birlikte üretilen soğuk sıkım zeytinyağı, zeytinin hamur aşamasına getirildiği süreçte maksimum 26 derece sıcaklığa maruz bırakıldığı için, polifenol ve bunun yanı sıra antioksidan açısından hiçbir kayıp yaşamaz. Bu da faydasının aynen aktarılmasını sağlar.

Naturel birinci zeytinyağı da; yine faydalı bir zeytinyağıdır. Fakat, erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı kadar fayda sunmaz. Üretiminde yine erken hasat yöntemine başvurulur fakat soğuk sıkım uygulanmaz. Hamur sıcaklığı, soğuk sıkımdan daha fazladır. Bu da, polifenol ve antioksidan seviyesinin soğuk sıkıma kıyasla düşük olmasına yol açar. Doğal olarak da sağladığı fayda daha düşük olacaktır.

Riviera zeytinyağı; kullanımı pek önerilmeyen ve insan sağlığına çok yüksek faydalar sağlamayan bir çeşittir. Zeytinin yapısı bozulmadan gerçekleştirilen bir takım işlemler sonucunda elde edilir. Naturel zeytinyağı ve rafineri zeytinyağının bileşimi sonucunda ulaşılır. Fakat fayda amaçlı tüketimlerde, diğer 2 çeşidin çok gerisinde kalmaktadır.

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*