Zeytinyağının Saça Faydaları

Zeytinyağının Saça Faydaları

Mutfaklarımızın olmazsa olmazı Zeytinyağı, vücudun hemen hemen her noktasına fayda sağlarken; saçlara da muhteşem bir fayda sağlamaktadır. Yani kullanım alanı sadece yemekler değildir. Beyazlama, dökülme, kırılma problemlerinden mağdur olanlar bu mağduriyetlerini zeytinyağı ile giderebilir. İşte zeytinyağının saça faydaları ve kullanım önerisi:

Zeytinyağı Saça Ne Gibi Faydalar Sağlar?

Zeytinyağının saça faydaları temelde; kepeği yok etmesi, güçlü ve parlak kökler oluşturması, şekil vermeyi kolaylaştırması, saçların daha düzenli uzaması, parlaklaşması, sağlıklı hale gelmesi, gerekli nem oranını sağlaması olarak sayılabilir. Tabi tüm bunları; birçok detayıyla birlikte yapmaktadır. İşte sağladığı faydalar ve bu faydaları nasıl sağladığının detayları:

Aşağıda yer alan öneriler, direkt doğal zeytinyağının temasıyla verilmiştir. Eğer zeytinyağını direkt olarak saçınıza temas ettirmek istemiyorsanız Öz Köyüm olarak bu noktada muhteşem bir çözümümüz var. Doğal zeytinyağı sabunu…

Bu ürünümüzle birlikte duş almanız ve saç bakımınızı yapmanız; aşağıda yer alan tüm faydaları kısa yoldan almanızı sağlayacaktır. Sabuna da, zeytinyağı direkt olarak kullanılacaksa zeytinyağına da firmamızın market bölümünden ulaşabilirsiniz.

1-     Kepeği Yok Eder

Kepek sorunu günümüzde milyonlarca insanın yaşadığı bir sorundur. Zeytinyağı ve limon suyu karışımı ise bu sorun ortadan kaldırılabilir. Eşit miktarda limon suyu ve zeytinyağı karıştırılır, ardından ise masaj şeklinde saçlara uygulanır. 20 dakika bekletilir ve şampuan yardımıyla saçlar yıkanır.

2-     Köklerin Güçlenip, Parlaklaşmasını Sağlar

Zeytinyağı, A vitamini, E vitamini ve antioksidan açısından son derece zengindir. Bu yüzden her hafta en az 1 kez masaj şeklinde saçlara uygulanması; çok daha güçlü ve parlak saçlar elde edilmesini sağlayacaktır. Bu işlemi, yaklaşık olarak 2-3 ay boyunca tekrarladığınızda ne kadar faydalı bir işlem yaptığınızın farkına varacaksınızdır.

3-     Kolay Şekil Almasını Sağlar

Zeytinyağı, yalnızca mutfaklarda yemeklere lezzet katan bir tüketim ürünü değildir. Banyolarda da saçları beslemektedir. Saçların şekil alması, birbirinden farklı nedenlere bağlıdır. Kırılma, dış etkenler, hava şartları ve saçın yağ oranı bu nedenlerin temelinde yer almaktadır. Zeytinyağı ile saçlarınıza masaj yapmak, tüm bu sorunları ortadan kaldırır ve çok kolay bir biçimde şekil almasını sağlar, fön çekmek daha da kolaylaşır.

4-     Daha Hızlı Uzamasını Sağlar

Saçların uzama hızı daha çok genetik özelliklere bağlıdır. Fakat dış etkenlerin de bu noktada önemi büyüktür. Zeytinyağı, saçların uzamasını hızlandıran bir tüketim ürünüdür. Fakat uzatırken tüketim ürünü olarak değil, saç bakım ürünü olarak kullanılabilir. Kuru ve yeteri miktarda beslenmeyen saçlara çözüm üretmek adına yarım çay bardağı zeytinyağıyla saça masaj yapıp; 30 dakika boyunca yıkamadan bekletmek nem oranını dengeleyecek ve saç köklerini besleyecektir. Dolayısıyla saçların uzaması da hızlanacaktır.

5-     Parlaklığı Artırır

Saçlar, yaş ilerledikçe matlaşmaya başlar. Eğer sık bir şekilde fön çekiliyorsa; ya da düzleştirici gibi ısı teması varsa saçların matlaşması daha çabuk meydana gelecektir. Bu durumda saçlar sadece matlaşmaz, aynı zamanda cansızlaşır ve dolgun görünmez. Bu da ne kadar bakım yapılırsa yapılsın, tamamen bakımsız bir görünüm sunar. Zeytinyağı kullanarak saçlarınıza uygulayacağınız masaj, saç parlaklığını da son derece artıracaktır.

6-     Saç Derisini Güçlendirir

Saç bakımı ne kadar önemliyse, saç derisi bakımı da bir o kadar önemlidir. Çünkü saç, deriye bağlıdır. Bu yüzden herhangi bir saç probleminde ilk olarak deri kontrol edilir ve problemin ne olduğu bulunur. Saç derisinin nemli tutulması, kepek ve diğer olumsuz durumlardan uzak tutulması saç problemlerini yüksek oranda giderecektir. Zeytinyağı da bu noktada en faydalı doğal çözümdür. Saç derisine yapacağınız zeytinyağı masajıyla çok daha güçlü bir deriye sahip olabilirsiniz.

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanmalıdır?

Zeytinyağının saça uygulanması ve masajıyla ilgili bir takım detaylar vardır. Bu detaylar; en kaliteli şekilde bakım yapıp, en hızlı sonuca ulaşabilmeniz için dikkat edilmesi gereken detaylardır.

  • İlk olarak saçınızı taramalısınız.
  • Tarama işleminden sonra zeytinyağı sürme işlemine geçmeniz gerekmektedir.
  • Bu noktada saçlara soğuk uygulaması önerilmez. Mikrodalga fırında ılıtabilirsiniz. (Kesinlikle kızdırma gibi yöntemlere başvurmamalısınız.)
  • Eldivenle saçlarınıza zeytinyağını iyice yedirip masaj yapmalısınız. Masaj işlemi bittikten sonra; tekrardan zeytinyağına tarağı batırıp saçınızı taramalısınız. Burada köke temas etmek önemlidir. O yüzden baskılı bir şekilde yapmak daha faydalı olacaktır.
  • Ortalama olarak 20-30 dakika bekletmeli ve sonrasında yıkayıp durulamalısınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*