Zeytinyağının Sindirim Sistemine Faydaları

Zeytinyağının Sindirim Sistemine Faydaları

Dünya üzerinde ulaşılabilecek en faydalı doğal tüketim ürünü olan zeytinyağı, vücudun hemen hemen her noktasına farklı faydalar sağlamaktadır. Bu anlamda sindirim sistemine de oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Doğal ve kaliteli bir zeytinyağı, insan metabolizması ve dolayısıyla sindirim sistemini düzene sokmak konusunda oldukça önemli bir işlevdedir. Peki, zeytinyağı sindirim sistemine ne gibi faydalar sağlar? İşte zeytinyağı ve sindirim sistemine faydaları…

Zeytinyağı Sindirim Sistemine Hangi Faydaları Sağlar?

Bilindiği üzere; antioksidan açısından en zengin tüketim ürünü kuşkusuz zeytinyağıdır. Bu da sindirim sistemiyle bire bir etkileşim içerisine girmesini sağlar. Sindirim sisteminin başlangıcından, sonuna kadar birçok fayda sunar. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlaması da, sindirim sisteminin son basamağını düzgün bir şekilde çalıştırmaktadır.

Her gün düzenli olarak 1 yemek kaşığı zeytinyağı tüketilmesi durumunda gün boyunca yediklerinizi sindirmek çok daha kolay olacaktır. Sindirilen besinlerin vücuttan atılması da yine hiç olmadığı kadar kolay olacaktır. Bu yüzden kabızlık gibi problem yaşayan bireyler için zeytinyağı kesinlikle bir doğal şifadır.

Kilo vermek isteyen kişiler, metabolizmayı hızlandırdığı için zeytinyağı tüketebilir. Bilindiği üzere, bir bireyin metabolizması ne kadar hızlı olursa; kilo vermesi bir o kadar kolay olacaktır. Zeytinyağını her sabah doğrudan tüketmek veya salata ile zeytin içerisine karıştırarak tüketmek formu korumanız için yeterlidir.

Hangi Zeytinyağı Tüketilmelidir?

Öz Köyüm olarak bu anlamda kesinlikle naturel erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı tavsiyesinde bulunuyoruz. Soğuk sıkım yöntemiyle üretilmesi sebebiyle polifenol ve antioksidan açısından en zengin zeytinyağı türü bu zeytinyağıdır. Dolayısıyla vücuda sağladığı etkiler de daha fazla olmaktadır. Dizyem aralığı 0,4 ila 0,6 arasında olan naturel erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı, zeytinin sağladığı tüm faydaları eksiksiz bir şekilde sağlamaktadır.

Antioksidan ve Sindirim Sistemi İlişkisi

Hücreler, her daim “serbest radikaller” isimli bileşiklerin saldırısı altında tutulmaktadır. Vücudun kendi metabolizması, çevre kirliliği, tüketilen gıdalar ve daha birçok faktör sonucunda serbest radikallar ortaya çıkar. Bu da DNA’ya kadar uzanan ciddi zararlar verebilir. Bunun için antioksidan oldukça önemlidir. Çünkü antioksidan içeriği zengin besinler sayesinde bu zararlar neredeyse tamamıyla ortadan kaldırılır.

Antioksidanlar, serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini önlerler. Vücudun normal antioksidan savunmaları bir miktar koruma sağlarken, beslenmeye antioksidan ilave yapılması, doğal savunma mekanizmalarını destekleyen ek bir aktif kalkan sunmaktadır.

Peki, sindirim sistemiyle nasıl bir ilişkisi vardır? Bilindiği üzere tükettiğimiz besinlerin tamamı yararlı besinler değildir. Yararlı olanlar sindirilerek vücuda karışır, yararlı olmayanlar ise vücuttan atılır. Yararlı olmayan besinler, bol miktarda serbest radikaller içermektedir. Antioksidan sayesinde de, söz konusu serbest radikaller hücreye girmeden rahatlıkla uzaklaşabilir.

Ayrıca antioksidanlar, midenin daha rahat çalışmasını ve dolayısıyla besinlerin daha kolay sindirilmesini sağlamaktadır. Bu sebepten dolayı da sindirim sistemi için eşsiz fayda sunmaktadır.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*