Zeytinyağının Cilde Faydaları

Zeytinyağının Cilde Faydaları

Zeytinyağı, insan vücudunun hemen hemen her bölümünde farklı faydalar sağlamaktadır. En çok fayda sağladığı bölgelerden biri de kuşkusuz cilttir. Bilindiği üzere insan vücudunun eksiksiz bir şekilde işlevini yerine getirebilmesi için yeni enerji ihtiyacı vardır. Bu enerjiyle birlikte çark döner ve vücut canlılığını korur. Söz konusu enerji, hücrelerin yenilenmesini sağlar.

Günümüzde zeytinyağı; insanın günlük vitamin ve mineral ihtiyacını eksiksiz bir şekilde karşılamaktadır. Sadece bununla sınırlı kalmayıp, vücudun kendini yenilemesi için ihtiyaç duyduğu enerjiyi de vermektedir. Bunun için her sabah zeytinyağını doğrudan tüketmek, cilde birçok fayda sağlamaktadır.

Naturel Sızma Erken Hasat Zeytinyağı 1 LT - Cam Şişe - BCildi nemlendirmek için birçok kimyasal ürün bulunmaktadır. Kremler, bakım yağları ve çok daha fazlası… Bu ürünlerin tamamı cilde zarar veren kimyasallardır. Zeytinyağı ise tamamıyla doğadan gelen, doğal bir cilt nemlendirme ürünüdür. Bu sebepten dolayı herhangi bir cilt kremi türevi kullanmak yerine zeytinyağı kullanmak oldukça mantıklı olacaktır.

Zeytinyağının sağladığı faydalardan kısaca bahsettik. Bunların yanı sıra içerisinde bol miktarda E vitamini bulundurur. Bu E vitaminleriyle birlikte cildin gençlenmesi sağlanır. Kırışıklıklar vs. tamamen ortadan kaybolmasa dahi; ciddi miktarda azalır. Eğer uzun süredir tüketiliyorsa, kırışıklık, sarkma gibi problemlerin meydana gelmesi çok uzun zaman alacaktır.

Günümüzde zeytinyağını cilde direkt uygulamayla aşağıda verdiğimiz faydaları elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda Öz Köyüm olarak; tamamen doğal zeytinyağından ürettiğimiz zeytinyağı sabunlarını da deneyebilirsiniz. Aynı etkiyi vereceğinden emin olabilirsiniz.

Zeytinyağı Cilde Hangi Faydaları Sağlar?

  • Güneşin zararlı etkileriyle birlikte meydana gelen lekeleri ortadan kaldırır.
  • Cildi yumuşatır.
  • Sivilce tedavisine doğal çözümdür.
  • Makyaj kalıntılarını temizler.
  • Gözaltı şişliklerini azaltır.
  • Gözeneklerin tıkanma sorununu ortadan kaldırır.
  • Nemlendirme özelliği vardır.
  • Dudak kuruluğuna doğal çözümdür.
  • Ayakların dinlenmesini ve ter probleminin ortadan kalkmasını sağlar.
  • Erken yaşlanmayı yok eder.
  • Cilt kanserine yol açabilen ışınların etkilerini azaltır.

Zeytinyağının cilde bu denli fayda sağlamasının en büyük sebebi, içerdiği polifenol ve antioksidan değerinin oldukça yüksek olmasıdır. Eğer doğal ve kaliteli bir zeytinyağı alırsanız; bu anlamda belirtilen tüm faydaları elde edebilirsiniz.

Hangi Zeytinyağı Çeşidi Kullanılmalıdır?

Zeytinyağının cilde faydalarını en iyi şekilde almak için kesinlikle naturel sızım erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı tercih edilmelidir. Çünkü soğuk sıkım yöntemiyle; zeytini hamur haline getirme sürecinde maksimum 26 derece sıcaklık uygulandığı içerisinde içerisindeki tüm polifenol ve antioksidanlar aynı değeriyle durur, kayıp yaşanmaz. Ayrıca cilde uygulamaya ve doğrudan tüketime en uygun zeytinyağı türü de naturel sızma erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıdır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*