Zeytinyağının Strese Faydası

Zeytinyağının Strese Faydası

Gün içinde stres seviyesi yüksek olan kişilere, Öz Köyüm olarak kesinlikle zeytinyağı önerisinde bulunuyoruz. Faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla olan zeytinyağı; şifa deposu bir tüketim ürünüdür. Peki, strese ve sinire nasıl çare üretir? İlk olarak çare üretimini, sonrasında ise stresin neden kaynaklandığını açıklayacağız. İşte zeytinyağı ve strese faydaları…

Zeytinyağı Stresi Nasıl Kontrol Altına Alır?

Edremit Duble Sele Zeytini Çevirme 1 KG

Zeytin; diğer meyveler arasında polifenol değeri en yüksek ve dolayısıyla antioksidan açısından en zengin meyvedir. Bu da; stresi azaltma noktasında onu oldukça başarılı kılmaktadır. Her gün özellikle sabah saatlerinde, aç karnına doğrudan zeytinyağı tüketmek, yorucu ve stresli hissetmenin önüne geçecektir.

Her şeyden önce, zeytinyağı bir insanın günlük tüm vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamaktadır. Bu da; vitamin / mineral eksikliği sebebiyle yaşanan normalden daha yoğun stresin önüne geçmektedir. Bunun yanı sıra günlük enerji ihtiyacını karşıladığı için de, yorgunlukla gelen stresi ortadan kaldırır.

Polifenol, direkt olarak beyinde siniri tetikleyen yapılara etki edebilmektedir. Bu da; gün içerisinde stres seviyesini düşürür. Özellikle yoğun iş ortamında çalışan kişiler, aile hayatı inişli – çıkışlı olan kişiler daha sakin kalabilmek adına her gün zeytinyağı tüketebilir.

Eğer zeytinyağı doğrudan tüketilemiyorsa, bu durumda kişi zeytinin üzerine bir miktar zeytinyağı dökerek tüketebilir. Bu, tat açısından daha hafifletici olacaktır. Eğer böyle de tüketilemiyorsa direkt olarak salata vs. içerisine karıştırılabilir.

Hangi Zeytinyağı Çeşidi Daha Yararlı?

Doğrudan tüketime en uygun zeytinyağı naturel erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıdır. Zeytin hamurunun maksimum 26 derecede hazırlanması sayesinde bu zeytinyağı türü; oldukça yüksek polifenol ve antioksidan seviyesine sahiptir. Bu sayede de, vücuda sağladığı faydalar oldukça yüksektir.

Stres Nasıl Oluşur?

Stres, tüm Dünya üzerindeki koşulsuz her insanın maruz kaldığı bir durumdur. Özellikle ergenlik döneminin başlamasıyla stressiz yaşamak imkansızdır. Özellikle şehir hayatında ve yoğun iş temposunda olan kişilerin normallerinden biri de strestir.

Stres, aslında insan vücudunun kendini korumasıdır. Olumsuz ve önemli zamanlarda etkileme sebebi de budur. Çünkü insan vücudu her zaman güvende olmak ister ve tehditlerden korunmak her insanın içgüdüsüdür. Stres ise; olumsuz durumlarda ortaya çıkar. Çünkü bu durumlarda vücut korunma ihtiyacı hisseder.

Etrafta bir tehdit olduğu takdirde, beyin hemen o tehdide karşı alarm göstermektedir Bu da stresin ortaya çıkmasını sağlar. Bu durum ortaya çıktığında; merkezi sindirim sistemi ve endokrin sistem beraber çalışmaya başlarlar. Beyinden, endokrin sistemine uyarı verilir. Endokrin sistemi ise beyine yanıt gönderir. Bu yanıtlar ise stres hormonlarıdır. Adrenalin, nöradrenalin gibi adlandırılmaktadır. Tamamen çözümü yoktur, her insan için ortaktır fakat zeytinyağı gibi antioksidan içeriği yoğun tüketim ürünlerin stres seviyesini düşürdüğü kanıtlanmıştır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*