Zeytinyağının Kemiklere Faydası  

Zeytinyağının Kemiklere Faydası

Sindirim sisteminden kemiklere, stres durumundan kalbe, kolesterolden cilde kadar akla gelebilecek hemen hemen her noktada faydası bulunan zeytinyağı; tüm bu faydaları zengin besin içeriği sayesinde sağlamaktadır. Antioksidan ve polifenol açısından son derece zengin olan zeytinyağı, bunun yanı sıra kalsiyum yönünden de oldukça zengin bir tüketim ürünüdür. Bilindiği üzere kemiklerin de yapı taşı kalsiyumdur. Bu yazımızda zeytinyağının kemiklere faydası konusunu inceleyeceğiz.

Zeytinyağı Kemiklere Ne Gibi Faydalar Sağlar?

Zeytinyağı, özellikle çocuklar için her gün tüketilmesi gereken bir tüketim ürünüdür. Çünkü kemikleri gelişme evresinde olan çocukların bu evresine en büyük katkı zeytinyağı tarafından gelir. İçerdiği yüksek orandaki kalsiyum, çok daha güçlü bir kemik yapısı oluşturacaktır. Tabi sadece çocukların kemik gelişimi için değil; günümüzde kadınlarda yoğunlukla görülen kemik erimesi sorununa da çözüm olduğu için bu rahatsızlığa sahip kişiler tarafından da tüketilmelidir.

Kemik erimesi problemini tamamen ortadan kaldırmasa da, etkilerini oldukça düşük seviyeye getirmektedir. Bunun sebebi ise; yapı taşının kalsiyum olmasıdır. Bitkisel yağlar arasındaki en kaliteli yağ olan zeytinyağı, sadece kalsiyum değil aynı zamanda mineral bakımından da zengin olduğu için kemiklerin güçlenmesine böylelikle katkı sağlamaktadır.

Hangi Zeytinyağı Daha Faydalı?

Bilindiği üzere günümüzde birçok çeşit zeytinyağı bulunmaktadır. Bu çeşitlerden en faydalısı ise şüphesiz naturel sızma erken hasat soğuk sıkım zeytinyağıdır. Çünkü, üretim yöntemi soğuk sıkımdır. Bu yöntemle zeytinin polifenol ve antioksidan seviyeleri korunurken; yine kalsiyum dengesi de korunur. Yani daldan koparılan organik zeytin bu açıdan ne kadar zenginse, naturel sızma erken hasat soğuk sıkım zeytinyağında da o kadar zengindir. Bu zengin besin içeriği sayesinde de kemiklere en yüksek faydayı sağlayan yağ bu yağdır.

Kemik Sağlığı İçin Neler Yapılabilir?

Kemik sağlığı için yapılacak birçok şey vardır. Bu anlamda her sabah soğuk sıkım zeytinyağı tüketilmesi, Öz Köyüm olarak ilk önerimizdir. Bunun haricinde; süt ve süt ürünlerinin sağladığı faydalar da eşsizdir. Çünkü kalsiyum açısından en zengin 2 grup bunlardır. Bu sebeptendir ki, çocuklarda süt tüketimi en önemli noktalardan biridir.

Kemiklere yararlı olan vitamin D vitaminidir. Zeytinyağı da D ve A vitamini açısından zengindir. Fakat D vitamini sadece zeytinyağında bulunmaz. En yüksek güneşte bulunur. Bunun için zeytinyağı harici herhangi bir şey tüketmeden güneşle doğrudan temas edebilirsiniz. Bu, sizin D vitamini almanızı ve kemik gelişimini sağlayacaktır.

Sadece tüketim ve güneşle kemikler güçlendirilmez. Bunun yanı sıra hareket ve egzersizlere dikkat edilmesi gerekir. Hareketsiz bir yaşam, beraberinde birçok kemik sorununu getirebilir. Bundan dolayı her gün düzenli olarak spor yapılamıyorsa dahi; en azından yürüyüş ve açma – germe hareketleri yapılmalıdır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*