Zeytinyağının Faydaları

Zeytinyağı mutfaklarımızda bulunan en önemli besin kaynaklarından biridir. Kullanımı eski uygarlıklara kadar gitmektedir. Tıp dünyasının gelişiminde en önemli uygarlıklardan olan Mısır uygarlıklarında zeytinyağı kullanımı görülmektedir. Günümüzde birçok uzmanın ısrarla kullanılmasını tavsiye ettiği zeytinyağı birçok derde deva, mucize bir besindir. Birçok hastalığa iyi gelen zeytinyağı, daha sağlıklı bir yaşam sürmede yardımcı olur. Zeytinyağını günümüzde gıda, kozmetik, kişisel temizlik ve ilaç alanlarında kullanılmaktadır. Sağlıklı bir besin olmasının yanında, yemeklerde ve salatalarda kullanımı ile lezzetli besinler tüketmemizi de sağlar. Ancak belirtelim ki zeytinyağının faydasını daha da artırmak istiyorsak direk içmeliyiz. Tabi aşırıya kaçmadan. Her ne kadar sağlıklı bir besin de olsa her şeyi miktarınca kullanmalıyız. Uzmanlar günde 2 kaşık zeytinyağı içmenin sağlık açısından çok faydalı olacağını söylüyor.  Sizler için ürettiğimiz naturel öz köyüm zeytinyağı yüzyıllardır süregelen tekniklerle üretilen %100 doğal ve sağlıklı zeytinyağlarıdır.

Peki, zeytinyağının faydaları neler? Eski uygarlıklar da altın sıvı denilen zeytinyağının insan vücuduna ne tür faydaları var açıklayalım.

Cilt Sağlığını Korur

Zeytinyağı, cilt kuruluğu yaşayanlar için doğal bir nemlendirici görevi görür. Cildin kuru bölgelerini gönül rahatlığıyla sürülebilir. İçeriğindeki E vitamini sayesinde zararlı ışınlardan vücudu korur. Cilt kanseri riskini azaltır. Cildi korumak ve nemlendirmek amaçlı birçok kozmetik ürününün içeriğinde zeytinyağını görmek mümkündür.

Saç Saçlığını Korur

Zeytinyağı kullanarak kuru saçların canlanmasını sağlayabilirsiniz. Saç derisinin hava almasını, saçların güçlü ve sağlıklı görülmesine yardımcı olur. İçeriğinde zeytinyağı olan şampuan ve sabunlar tercih edilebilir.

Kemik Sağlığına İyi Gelir

Zeytinyağı direk olarak kemiklere etki etmez ancak kalsiyum emilimini artırarak kemiklerin güçlenmesini sağlar. Kadınlarda kemik erimesine iyi geleceği gibi çocuklarda da kemiklerin gelişimine katkı sağlar. Kireçlenmeyi önleyici özelliği de vardır.

Sindirim Sistemini Güçlendirir

Zeytinyağı, sindirimi sisteminin çalışmasını artırır. Bağırsak hareketlerine fayda sağlar. Hazımsızlık, kabız gibi rahatsızlıklarda azaltıcı etki gösterir.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Bağırsak hareketlerine fayda sağlayan zeytinyağı, metabolizmayı da artırarak kilo vermede yardımcı olur. Tekli doymamış yağ grubundan olan zeytinyağı yapısı itibariyle kilo aldırmaz. Tabi ki kullanımda aşırıya gidilmediği sürece gönül rahatlığıyla yemekler de kullanılabilir.

Kalp Sorunlarını Azaltır

Kalp ve damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Araştırmalarda zeytinyağı kullanımının çok olduğu, Akdeniz bölgesindeki insanlarda daha az kalp hastalıkları görülmüştür. Ayrıca kandaki kolesterol miktarını da düşürür.

Yaşlanmayı Geciktirir

Zeytinyağı bir antioksidandır. Zararlı toksinleri vücuttan atmada yardımcı olur. İçeriğindeki E vitamini ile cildi korur ve doku yenilemesine yardımcı olur. Yaşlanmayı geciktirici kozmetik ürünlerinde de zeytinyağı kullanımını görmek mümkündür.

Alzheimer ve Unutkanlığı Önler

Zeytinyağının çocuklarda kemik gelişimiyle birlikte beyin gelişimine de fayda sağlayıcı özelliği vardır. Beyinde sağlıklı hücrelerin korunmasını ve bu hücrelerin sayılarının artmasını sağlayarak çocukların, fiziksel ve zihinsel olarak daha sağlıklı gelişimini sağlar. Beyin hücrelerine pozitif etkisi ile yaşlılarda görülen Alzheimer ve unutkanlık gibi hastalıkları önlemede yardımcı olur.

Kanser Riskini Azaltır

Özellikle kadınlarda görülen meme kanserini önleyici özelliği vardır. Yine cildi koruma özelliği sayesinde cilt kanserinde de önleyicidir. Kullanımı ile vücut sağlığını koruyarak hastalıklara karşı daha dirençli olmayı sağlar.

Safra Taşlarını Önler

Zeytinyağı safra taşlarının önlenmesinde fayda sağlar. Safra kesesi tembelliği ve safra kanalı tıkanıklığı gibi rahatsızlıklara da iyi gelmektedir.

Hipertansiyon

Hipertansiyon( Yüksek tansiyon) sorunu yaşayanlar, zeytinyağı tüketimi ile tansiyonun dengelenmesine yardımcı olabilir. Düzenli ve yeterli kullanımı tansiyon sorunu oluşmasını önleyebilir.

Zeytinyağının faydaları bunlardan daha fazla da olabilir. Daha keşfedilmemiş yararları olması da mümkündür. Öz Köyüm zeytinyağı tüketmek için hastalanmayı ya da rahatsızlanmayı beklemeden, uzmanların, önerdiği miktar da tüketin ve ailenizin tüketmesini sağlayın.

Öz Köyüm Zeytinyağları’nı incelemek ve sipariş vermek için tıklayınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*