Köy Yapımı Peynirin Faydaları

Peynir kahvaltılarımız vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıların yanı sıra makarna, salata, pide, pizza ve daha birçok yemekte de peyniri kullanarak, hem yemeklerimize tat verir hem de yiyeceklerimizin besin değerini artırırız. Ülkemiz peynir çeşitleri açısından oldukça zengin durumda. Pek bilmesek de Türkiye’deki peynir çeşidi sayısı 190 ile 200 arasındadır. Çok kaliteli, tadı hoş ve besin değeri yüksek peynirlere sahibiz. Öz Köyüm olarak tüketicilerimize tamamen doğal köy yapımı peyniri sunmaktayız.

Peynirin insan sağlığına faydaları birçok insanın malumudur. İnsan sağlığına faydalı bu besinin, katkı maddesiz, kimyasal işlemsiz, en doğal haliyle üretilmiş olanları insanların birinci tercihidir. Aslında insanlar eskiye dönmeye başladı diyebiliriz. En başta her şey doğaldı, makineler icat edildi, besinlerde kimyasal işlemler yapılarak kâr oranı artırıldı, besinlerin genetiği ile oynandı ve sonuç olarak besin değerleri çok düşük hatta sağlıksız besinler üretilip, tüketilmeye başlandı. Son dönemlerde ise insanlar artık o en baştaki doğallığa dönmeye, doğal olan besinler tüketmeye, çocuklarını doğal besinlerle büyütmeye yöneldi. Doğal olarak yetiştirilen meyveler, sebzeler ve hayvansal besinler. Bunların belki de en önemlilerinden olan doğal yöntemlerle üretilen Öz Köyüm köy yapımı peynir.

Her yaştan insanın tüketmesi gereken peynirin köy yapımı olması, insanların gönül rahatlığı ile tüm aile bireyleri ile tüketmesini sağlıyor.

Peki, Köy Peynirinin Faydaları Nelerdir?

Köy peynirinin faydalarını anlatmak için önce belirtelim ki peynirin bildiğimiz tüm faydaları köy peynirinde de mevcuttur. Daha doğaldır, besin değeri daha yüksektir ve katkı maddesi yoktur, herhangi bir kimyasal işlemden de geçmemiştir.

Köy peynirinin içeriğinde; kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir mineralleri, A, C, D, E, K, B6 ve B12 vitaminleri ile yağ, protein ve laktoz (süt şeker) bulunur. İçeriği bu kadar çok zengin olan köy peyniri birçok hastalığa iyi gelmekte, önlemede etkili ve sağlıklı yaşam için yardımcı olmaktadır.

  • Peynirlerin bilinen en büyük yararlarından kemikleri güçlendirmesidir. İçeriğindeki kalsiyum minareli sayesinde kemikleri güçlendirir, diş sağlığını korur. Bu da çocuklarda büyüme ve gelişmede, yaşlılarda ise özellikle kadınlarda görülen kemik erimesine iyi gelmektedir.
  • Köy yapımı doğal peynir kanser riskini azaltır. İçerisinde bulunun bazı maddelerin kanseri önlemede yardımcı olma özelliği görülmüştür.
  • İçerisindeki kalsiyum, protein ve vitaminler ile kas kütlesini koruma ve artırmada yardımcı olur. Eğer kilo almak istenmiyorsa yağsız peynirler tüketilmeli, içerisinde yağ oranı ile fazla tüketimi kilo aldırabilir.
  • Kalp sağlığına iyi gelmektedir. Kolesterol ve kan basıncını Yine yağ oranı düşük olanlar tercih edilmelidir.
  • Hamileler için hem annenin sağlığı hem de bebeğin sağlığı için çok önemlidir. Doğumdan sonrası içinde anne sütünü artırıcı etki yapar.
  • İçerdiği mineral ve vitaminler sayesinde cildi ve saçı korur, sağlıklı bir görünüm elde etmede yardımcı olur.
  • İçerisindeki tüm besin değerleri, mineral ve vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu da tüm hastalıklar için vücudun dirençli olmasını sağlar.
  • Sinir sistemine fayda sağladığı söylenmektedir.
  • İçerisinde bulunan mineraller sayesinde hafızayı güçlendirmede etkilidir.
Kimler Peynir Tüketimine Dikkat Etmelidir?

Bazı insanlarda süt ürünleri alerjik reaksiyona neden olabilir. Böyle bir durumda peynir tüketmemeli, doktora danışılmalıdır. Kilo sorunu olan kimseler yağ oranı düşük peynirler tercih etmeli ve fazla tüketmemelidir. Tansiyon sorunu yaşayanlar tuzsuz peynir tüketmelidir. Köy yapımı peynirde olsa peyniri yapan kişi bozulmaması için tuzlayabilir. Tansiyon sorunu olanlar tuzsuz köy peyniri talep tüketmelidir.  Peynir çok sağlıklı bir besindir ama unutmamalı ki her şeyin fazlası zarardır. Doğal köy yapımı peynir de olsa kararınca tüketmeli, aşırıya kaçılmamalıdır.

Doğal köy yapımı peynir çeşitlerimizi incelemek ve satın almak için tıklayınız: Öz Köyüm Peynir Çeşitleri

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*