ZEYTİN HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ !

ZEYTİN HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ !

Zeytin ağacının insanlık tarihindeki yerini anlayabilmek için 39.000-40.000 yıl öncesine gitmek gerekir.

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki yeşil ve siyah zeytin aynı ağaçtan toplanmaktadır. Toplanma vakitleri farklı olduğu zaman rengi de farklı olmaktadır. Erken hasat dediğimiz zeytinyağı, zeytin henüz yeşilken siyahlaşmaya başlamadan önce toplanan zeytinden elde edilir.

Zeytin ve zeytin ağacı kutsallığın,bereketin,bolluğun,bilgeliğin simgesi haline gelmiştir. Kutsal kitaplarda ve çeşitli mitolojilerde çokça bahsedilmektedir.

Zeytin ağacı yaz ve kış olmak üzere her daim yeşil kalmaktadır ve yaprakları dökülmemektedir.

Halk arasında çok bilinmese de zeytinden yapılan doğal bir zeytin reçeli çok güzel bir kahvaltılıktır.

Zeytinin içerisinde bol miktarda besleyici madde,protein,sağlıklı yağ,magnezyum mineralleri , A , E , C vitaminleri bulunmaktadır.

Kaliteli ve doğal bir zeytinyağının saymakla bitmeyen faydaları olduğu gibi sofrada tükettiğimiz zeytinin de insan sağlığına bir çok faydası vardır.

Ülkemizde her yörenin kendine özgü zeytin çeşitleri bulunmaktadır.

Farklı yörelerde bulunan zeytinlerin kendine has farklı özellikleri vardır.

Bu noktada zeytin tüketicilerinin dikkat etmesi gereken nokta doğallıktır. Tükettiğiniz zeytinlerin doğal ve herhangi bir işlem görmemesine çok dikkat etmeniz gerekmektedir.

Örneğin: Siyah zeytinin doğal olduğuna karar getirmeniz için çekirdeğine,zeytinin etine dikkat etmelisiniz. Doğal bir siyah zeytinin çekirdeğin hafif kahverengi olmalıdır. Bunun yanı sıra etli kısmınında simsiyah olmaması gereklidir.Siyah zeytin sadece tuzda bekletilerek baştakı acılığını atması sağlanmaktadır.

Yeşil zeytini ise tatlandırmak için herhangi bir madde kullanılmaması gereklidir.Tamamen doğal yollarla hazırlanıp kendi suyunun içerisinde kapalı bir şekilde bekletilebilir.

Zeytin hakkında yeniden bilgiler paylaşmak dileğiyle. Hoşçakalın.

KAAN KÖKTEN

 

 

2 yorum

    • Merhaba Bülent Bey,

      Belirli aralıklarla kampanyalı sepetler yapmaktayız. Şuan itibariyle Öz Köyüm avantaj paketi ve Ramazan paketlerimiz kampanyalı fiyatlarla satıştadır.

      Saygılarımızla.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*