HANGİ KATEGORİ HANGİ ZEYTİNYAĞI ?

HANGİ KATEGORİ HANGİ ZEYTİNYAĞI ?

Herkese iyi çalışmalar. Bu makalemizde,sizlerle zeytinyağının kategorilerini paylaşmayı planlıyoruz.

Öncelikle Naturel Sızma Zeytinyağından bahsedelim. Naturel Sızma zeytinyağlarının en çok 0,8 dizyem olması gereklidir. Bir zeytinyağının naturel sızma kategorisine girebilmesi için tam anlamıyla kusursuz ve tam bir meyve(zeytin) suyu olması gereklidir. Erken Hasat ve Soğuk Sıkım bir zeytinyağı üretiyorsanız bu ürettiğiniz zeytinyağı Naturel Sızma Zeytinyağı kategorisine girmektedir çünkü kaliteli,asitlik derecesi olarak düşük,tamamen doğal bir zeytinyağı üretmiş olursunuz. Sıcak,soğuk yemeklerinizde,çiğ tüketime en uygun zeytinyağıdır.

Diğer bir zeytinyağı kategorisi Naturel Birinci Zeytinyağı. Asitlik derecesinden bakarsak en fazla 2.0 asitliğe sahip olması gerekmektedir. Sıcak yemeklerinizde kullanabilirsiniz fakat bizler soğuk,çiğ tüketimde çok önermiyoruz.

Diğer zeytinyağı kategorileri ise Riviera Zeytinyağı ve Pirina Yağı. Açıkçası ben bu yağlardan çok bahsetmek istemiyorum çünkü bu zeytinyağlarının zeytinyağı tüketicileri tarafından tüketilmesini tavsiye etmiyorum. Bazen tüketiciler fiyatlarının uygunluğundan dolayı bu yağları seçmektedir fakat ben bu yağların tüketilmemesini gerektiğini düşünüyorum.

Güzel günlerde yeniden görüşmek üzere.Saygılarımla.

 

KAAN KÖKTEN

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*