Orucu Zeytinle Açmanın Faydaları

Orucu zeytinle açmak, İslami kaynaklardan öğrendiğimiz güzel bir alışkanlığımızdır. İftar sofralarının da baş tacı olan zeytin, bu yüzden ramazan alışverişi listesinin ilk sırasını hurmayla paylaşır. Yani bizim topraklarda ramazan gelmeden çıkılan alışverişin olmazsa olmazı zeytindir. Peki nedir zeytinle orucu birbirine bağlayan sebep.

Neden Orucu Zeytinle Açmalıyız?

Bu güne kadar zeytinin faydaları konusuna pek çok defa değindik. Saç dökülmesinden cilt problemlerine, kronik hastalıkların tedavisinden kansere kadar pek çok hastalık için önerilen zeytin, hem meyvesi hem de yağıyla olağan üstü bir besindir.

Kahvaltılarımızın temel besini olan zeytin, iftar ve sahur sofralarının da vazgeçilmezlerindendir. Çünkü zeytin, yapısı itibariyle hem besleyici hem de uzun süre tok tutucu bir özelliğe sahiptir. Boş mideye alınan bir besinin, hem mideyi rahatsız etmeyen hem de besleyici bir gıda olması, orucu zeytinle açmanın faydalarından ilkidir.

Zeytin, aynı zamanda iştah da açar. Özellikle sahurda yaşayabileceğimiz iştah probleminin en güzel çözümüdür. Zeytinyağı ve Öz Köyüm zeytininden oluşan bir sahur sofrasına, kimse kolay kolay hayır diyemez. Hele yanında da mis gibi bir ramazan pidesi varsa…

Oruçta Sindirim Sorunu Yaşayanlar için Zeytin

Zeytin, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde sindirimi kolaylaştıran bir yapıya sahiptir. Özellikle de ramazanın başında vücut, oruca alışmakta zorluk yaşayabilir. Sindirim problemleri ve baş ağrısı vücudun oruca verdiği en belirgin tepkilerdendir. Beslenme rutinlerinin değişmesi, şişkinlik ve kabız gibi bir takım sorunların yaşanmasına neden olabilmektedir. İşte bu noktada zeytin, sindirim sistemi için bir mucizedir. Yapılan araştırmalara göre,  iftar ve sahurda zeytinle beslenenlerde sindirim problemleri daha az yaşandığı görülmüştür.

Aynı şekilde susuzluğa bağlı baş ağrısı için de zeytin tam bir koruyucu kalkan olabilmektedir. Çünkü zeytin, vücutta uzun süre su tutması sayesinde susuzluk hissinizi en aza indirecektir.

 Orucunu Zeytinle Aç, Sahuru Zeytinle Yap

Ramazan yaklaşıyor. Havalar da ısınmaya başlıyor. Yaklaşık 15 saat aç ve susuz kalacak bünyeler için, iftar ve sahurda dengeli ve sağlıklı beslenmek çok önemli hale geliyor. Bu anlamda uzmanlar, tok tutma özelliği olan, susuzluğu giderici yapıda ve besleyici gıdalardan oluşan bir liste oluşturmanızı tavsiye etmektedir. İşte zeytin, tüm bu özellikleri yapısında bulundurmasıyla birlikte iftar ve sahurların olmazsa olmazıdır.

Zeytin aynı zamanda ramazanda formunu korumak isteyenler için de doğru bir seçim olacaktır. Çünkü, iftarda orucu zeytinle açıp sonrasında bir kase çorbayla devam edip yemeğe ara verildiğinde doygunluk hissedilecektir. Bu da kilo problemi yaşanmasının önüne geçecektir. Aynı şey sahur için de geçerlidir. Sahurda zeytin tükettiğinizde daha çabuk doyacak ve fazla kalori alımının önüne geçebileceksiniz.

Ramazanda Zeytin Yiyin

Ramazanda oruç tutarken zeytin yemek ve zeytin yağlılarla beslenmek hafiflik ve zindelik için olmazsa olmaz bir formüldür. Uzun açlık ve susuzluk için, tam bir kalkan olacak olan ramazanda zeytinle beslenme, zeytinden gelen tüm şifalara da vücudun kapılarını açacaktır.

Orucu zeytinle açmanız için sebepler

Orucu zeytinle açtığınızda çabuk doyar ve sofradan erken kalkarsınız. Böylelikle aşırı yemenin önüne kolaylıkla geçebilirsiniz.

  • Baş ağrısı yaşama riskini azaltırsınız.
  • Sindiriminiz kolaylaşır ve bağırsak problemleri yaşamazsınız.
  • Cildiniz parlak ve canlı olur.
  • Kilo kontrolü sağlayabilirsiniz.
  • Uzun süren açlık ve susuzluğun yan etkilerini en aza indirirsiniz.
  • Daha dinç ve sağlıklı olursunuz.

Burhaniye Pelitköy’den doğal, saf ve lezzetli, kendi yetiştirdiğimiz, bahçelerimizden topladığımız kaliteli zeytinlerimizi siz değerli müşterilerimizin hizmetine sunmaktayız.  Ramazan ayı boyunca siz değerli müşterilerimiz Öz Köyüm zeytinlerinden sipariş ederek orucu zeytinle açmanın faydalarını görmenizi isteriz. Nitekim orucu zeytinle açmanın faydaları, orucun faydalarını artırdığı için son derece önemlidir. Vücudu dinlendirirken onu özenle beslemek, onu zeytin ve zeytin yağı ile doyurmak, sağlığa yapılan en iyi yatırım olarak görülmektedir. Bu sebeple Ramazan ayı boyunca da  altmış yıllık deneyimi ve tecrübesi ile Öz Köyüm zeytinlerimizi sofralarınıza getiriyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*