Koronavirüse (Covid-19) Karşı Zeytinyağı ve Zeytin Yaprağı Çayı

Koronavirüse karşı zeytinyağı ve zeytin yaprağı çayı

Zeytin, dalından, yaprağına; yaprağından meyvesine her zerresiyle şifa dolu bir bitkidir. Çok eski zamanlardan bu yana bilinen bu faydalar, çağların getirdiği olumsuzluklara siper olmuş ve insanımızı her daim korumuştur. İşte bu yüzden,  günümüz dünyasının sorunu olan Koronavirüse karşı zeytinyağı ve zeytin yaprağı çayı kürünün tavsiye edilmesi hiç kimseyi şaşırtmamaktadır. Çünkü zeytin yaprağının yapısındaki Oleuropeinin, bağışıklık sistemi üzerindeki etkisi tıp literatürüne geçen bir bilgidir.  Aynı zamanda bu etken maddenin, Covid virüsünü ayrıştırdığı laboratuvar testlerinde de görülmüştür.  Çeşitli üniversiteler oleuropein üzerine çalışmalar yürütmekte ve tüm bu çalışmalar da göstermektedir ki zeytinin yapısındaki bu madde, bağışıklık sistemi için önemli bir maddedir. Bağışıklık sisteminin güçlü olması da  zeytin ve zeytin yaprağı çayının koronavirüse olumlu katkısını kanıtlamaktadır.

 

Zeytin Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?

  • Zeytin yaprağı çayı bağışıklık sisteminin güçlendirip koronavirüse yakalanma oranını azaltır. Yakalananlarda da hafif semptomlarla seyir etmesini sağlar.
  • Anti- bakteriyel özelliğiyle vücuttaki bakterileri temizleyip hücreleri yeniler.
  • Zeytin yaprağı, bağırsak düz kası üzerine olumlu etki edip sindirim sistemini rahatlatır.
  • İçindeki fenol bileşenler, kalp damar hastalıklarının önüne geçer.
  • Zeytin yaprağı çayı, mantar tedavisi için de kullanılan bir alternatif yöntemdir.
  • Diyabet ve kolesterol hastaları için de zeytin ve zeytin yaprağı çayı tavsiye edilmektedir.

 

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır?

Zeytin yaprağı çayı hazırlamak için,  tipik bitki çayı demleme yöntemini kullanabilirsiniz. Bunun için bir bardak sıcak suyun içerisine 5 adet kurutulmuş zeytin yaprağı ekleyip 10 dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Dilerseniz bu çayı farklı malzemelerle de destekleyebilirsiniz. Demlemeden önce içine atacağınız sarımsak, limon ve zahter hem zeytin yaprağı çayının faydasını artıracak hem de lezzetini çeşitlendirecektir. Geleneksel tedavide kullanılan zeytin yaprağının, çok az yan etkisi olması, zeytin yaprağı çayının koronavirüse karşı güçlü bir silah olmasını sağlamaktadır. TBMM’nin çay ocaklarında ikram edilen içecekler arasına giren zeytin yaprağı çayı, kolay demlenmesi ve şifa dolu olması sebebiyle uzmanların önerdiği bir çaydır.

 

Zeytin Yaprağı Çayı Ne Zaman Tüketilmeli?

  • Koronavirüse karşı zeytin yaprağı çayı, kürünü uygulayacaksanız günde en fazla 3 fincan içmeniz gerekmektedir.
  • Tercihinize göre zeytin yaprağı çayını aç ya da tok olarak tüketebilirsiniz.
  • Kahvaltıda çay yerine tüketebileceğiniz gibi ara öğünlerde de tüketmeyi tercih edebilirsiniz.
  • En az 3 ay boyunca düzenli olarak tüketilmelidir.
  • Eğer zeytin yaprağı çayı sizde kaşınma, mide bulantısı, kusma gibi yan etkiler oluşturduysa içmeyi bırakmalısınız.

 

Kimler Zeytin Yaprağı Çayını Tüketmemeli?

  • Hamile ve emzirme dönemindeki kadınlar
  • Kronik hastalığı olanlar
  • Herhangi bir operasyon geçirmiş olanlar
  • Alerjik bünyeye sahip olanlar zeytin yaprağı çayı tüketmemelidir.
  • Safra taşı olan hastalarda koliği tetikleyebileceği için kullanımı doktora danışılarak yapılmalıdır.
  • Zeytin yaprağı çayı, kan basıncını düşüren ilaçların etkisini artırabileceği için bu ilaçlar kullanılırken dikkatli olunmalıdır.
  •  Sadece zeytin yaprağı çayı değil,  tüm bitki çayları, doktora danışılarak tüketilmelidir.

 

Koronavirüse Karşı Zeytin ve Zeytinyağı

Zeytinyağının faydaları konusunda yazdığımız makalede de göreceğiniz gibi zeytinyağı, doğru yöntemlerle sıkıldığında bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahip olmaktadır. Güçlü bağışıklık da koronavirüs salgınındaki en güçlü silahımız olduğu için zeytini kahvaltımızdan, zeytinyağını soframızdan, zeytin yaprağı çayını da öğünlerimizden eksik etmemeliyiz. Bu noktada da dikkat edilmesi gereken tek şey, zeytin ve zeytinyağını nereden temin edildiğidir. Doğal yöntemlerle yetiştirilmiş zeytin mamulleri için tek adresin, Öz Köyüm zeytincilik olduğunu artık herkes biliyor. Çünkü Öz Köyüm Zeytinyağları, Kaz Dağlarının en güzel zeytinlerinin kontini yöntemiyle, soğuk sıkım olarak üretildiği ve en sağlıklı şekilde şişelendiği kaliteli ve ödüllü yağlardır.

Doğal tarımı destekleyen ve Ödüllü zeytinyağlarıyla fark yaratan Öz Köyüm Zeytincilik’ten alacağınız zeytin ve zeytinyağları, Covid 19 salgınında destekçiniz olacak. Özellikle de Öz Köyüm’den alacağınız zeytin yaprakları ile demlenen çaylar, koronavirüse karşı aldığınız en doğru önlem olacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*