Her Gün Bir Kaşık Zeytinyağı Yemeniz İçin Beş Neden

Her gün bir kaşık zeytinyağı yemeniz için pek çok sebep olduğu, artık tıp literatürüne girmiş bir gerçek. Burada bunlardan sadece beş tanesini sayacağız. Ama siz bu ritüeli başlattığınızda vücudunuzdaki değişimi görecek, her gün bir kaşık zeytinyağı yemenin faydalarını tüm bedeninizde hissedeceksiniz.

Zeytin; yaprağından, meyvesine, dalından yağına her zerresi şifa dolu olan, mucizevi bir bitki. Zeytinle yapabileceğiniz şeyler de oldukça fazla. Zeytin, kahvaltıların baş tacı, zeytinyağı yemeklerin olmazsa olmazı. Zeytin yaprağı çayının koranavirüse karşı bir silah olduğundan daha önce bahsetmiştik. Tüm bunların yanında, zeytinyağını aç karnına bir kaşık tükettiğinizde bedeninizde göreceğiniz değişimler de tam bir mucize. Peki nedir bu her gün bir kaşık zeytinyağı içmeniz için 5 neden?

Aç Karnına Bir Kaşık Zeytinyağı İçin ve olacakları görün

Zeytinyağı kürü olarak da adlandırabileceğimiz, her güne bir kaşık zeytinyağı içerek başlama, zeytinyağının faydalarını görmeniz için bir fırsat olacak. Çünkü zeytinyağının faydalarının görülme oranı, düzenli tüketildiğinde artmaktadır. Yani zeytinyağının cilde faydası, zeytinyağının bedene faydası, zeytinyağının saçlara faydası için önceliğiniz zeytinyağını düzenli tüketmek olmalıdır.

Zeytinyağının Faydaları

  • Zeytinyağı, karaciğeri temizler.
  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
  • Zeytinyağı, kan şekeri seviyesini düşürür.
  • Kan basıncını düzenleyen zeytinyağı, tansiyon hastaları için bir süper güçtür.
  • Kalp krizi riskini azaltır.
  • Zeytinyağı, hücre duvarının yenilenmesini sağlar.
  • İnsanların günlük tüm enerji ihtiyacını karşılayan zeytinyağı, aktif bir yaşam sağlar.
  • Zeytinyağı içerdiği  polifenoller ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Saç ve cilt sağlığına zeytinyağının gözle görülür bir etkisi vardır.
  • Zeytinyağı kemikleri güçlendirir, çocuklarda kemik gelişimini sağlar.
  • Tavsiye edilen günlük E vitamini miktarı karşılayan zeytinyağı saç dökülme sorununa dur der.
  • Zeytinyağı, kötü kolesterolü (LDL) düşürüp iyi kolesterolün (HDL) yükselmesini sağlar.
  • İçerdiği A vitamini ile göz sağlığının korunmasını destekler.
  • Zeytinyağının yapısındaki Magnezyum, potasyum ve bakır; merkezi sinir sisteminin fonksiyonunu destekler niteliktedir.

Her Gün Bir Kaşık Zeytinyağı İçmek İçin 5 Neden

1) Karaciğer Sağlığı

Zeytinyağı, karaciğeri temizleme özelliğiyle bilinir. Aç karnına her gün bir kaşık zeytinyağı içtiğinizde bir süre sonra karaciğeriniz tertemiz olacaktır. Karaciğerin fonksiyonunun arttığını tahlil yaptırdığınızda rahatlıkla göreceksiniz. Özellikle karaciğer sorunu yaşayanlar, su içmekte güçlük çekenler her gün bir kaşık zeytinyağı içmeye özen göstermelidir.

2) Sindirim Sistemi Sağlığı

Zeytinyağının sindirim sistemine faydaları, yediden yetmişe herkes tarafından bilinmektedir. Eski çağlardan bu yana insanlık,   bağırsak sorunlarını çözmek için ilk çare olarak zeytinyağına başvurmuştur. Bağırsak florasını koruyan, içerdiği antioksidanlarla sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlayan zeytinyağını her gün bir kaşık içtiğinizde sindirim sorunlarınızdan eser kalmadığını göreceksiniz.

3) Şeker Hastaları İçin İnsülin Etkisi

Zeytinyağı, kan şekeri seviyesini düşürdüğü için vücutta insülin görevi görür. Bu da diyabet hastaları için her gün bir kaşık zeytinyağı yemenin ne derece önemli olduğunu göstermektedir. Eğer şeker hastasıysanız düzenli olarak zeytinyağı kürü yapmalı ve zaman içinde vücudunuzda olan değişimleri görmelisiniz.

4) Saç Dökülmesine Kesin Çözüm

Saç dökülme sorunu yaşıyorsanız bunun altında yatan temel nedenin ne olduğunu bilmeniz elbette ki çok önemli. Genellikle vitamin eksikliği ve stresin neden olduğu saç dökülmelerini azaltmak ya da tamamen yok etmek için her gün bir kaşık zeytinyağı yemeniz bir çözüm olabilecektir.

5) Strese son

Stres, olumsuz duygulara karşı vücudun kendini koruma isteği sonucu ortaya çıkan, önemli bir duygu durum bozukluğudur. Merkezi sindirim sistemi ve endokrin sistemini etkileyen bu durum, stres hormonlarıyla beynimize taşınmakta ve tüm hayatımızı etkilemektedir. Zeytinyağı yapısındaki bileşenlerle, hem sinir sistemini hem de endokrin sistemini koruyarak strese çözüm olabilmektedir. Eğer ciddi bir stres sorunu yaşıyorsanız her gün bir kaşık zeytinyağı yiyin ve mucizevi etkiye şahit olun.

Her gün bir kaşık zeytinyağı yemeniz için beş sebep makalesinde de gördüğünüz üzere, zeytinyağı, vücudun hemen hemen her noktası için bir mucizedir. Bu konuda önemli olan gerçek zeytinyağını bulmanız gerektiğidir. Çünkü bu faydaların gerçekleşebilmesi için zeytinyağının gerçek olması ve içeriğinin temiz olması gerekmektedir.

Öz köyüm zeytinyağları, üretiminin her aşamasında insan sağlığına dikkat edilen bir yöntemle, erken hasat soğuk sıkım olarak üretilen en kaliteli zeytinyağıdır. Bu yüzden de tam tavsiye edilen zeytinyağıdır. Siz de her gün bir kaşık Öz Köyüm Zeytinyağı için ve mucizeye tanık olun.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*