Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır? Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?

Öz Köyüm olarak Zeytinyağlı yemekler tariflerimize büyük bir hızla devam ediyoruz. Bu yazımızda sizler için faydası saymakla bitmeyecek kadar fazla olan kerevizin, sofralarınıza ayrı bir lezzet ve şifa getirecek tarifiyle karşınızdayız. Zeytinyağlı kereviz, oldukça basit bir şekilde yapıldığı için, hemen hemen herkes gönül rahatlığıyla deneyebilir. Emin olun, tadını çok seveceksiniz!

Aşağı bölümde detaylarıyla vereceğimiz tarifimizde kerevizi patates, ayva, soğan ya da bezelye tarzında malzeme eklemeleri yaparak da pişirebilirsiniz. Böylelikle daha farklı ve dolgun bir lezzet elde edebilirsiniz.

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı kereviz için portakal ve limon suyu kullanacağız. Bu 2 meyvenin suyunun yemeğe sağladığı muhteşem tatla birlikte, damak tadınızı değiştireceğimizden emin olabilirsiniz. Daha önce görmediyseniz dahi, hiç çekinmeden, kuşkuya düşmeden bu tarifimizi yapabilirsiniz. Sağlığa sağladığı faydalarının oldukça fazla olduğunu belirttiğimiz kerevizin yaprakları ve sapları asıl şifa kaynağı olan parçalarıdır. Bunun için tarife bunları da ekledik. Diğer zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibi; şeker eklemesi de yaptık.

Zeytinyağlı kereviz için elimizde olması gereken malzemeler böylelikle zeytinyağı, havuç, kereviz, limon suyu, portakal suyu, su, limon kabuğu, toz şeker ve tuzdur. Oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilir. Dilerseniz malzeme listesine geçebiliriz:

Zeytinyağlı Kereviz Malzeme Listesi:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 orta boy havuç
  • 2 büyük boy kereviz
  • 1 adet orta boy limonun suyu
  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 2 parça limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yukarıda yer alan malzemelerle birlikte 4 kişilik zeytinyağlı kereviz yemeği yapabilirsiniz. Ortalama olarak 15 dakika içerisinde hazırlayacağınız ve 40 dakika içerisinde de pişireceğiniz bu yemek için, 1 saat önceden hazırlık yapmak yeterli olacaktır.

Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı kereviz için tüm malzemelerimizi tezgahımızda hazır ettik. Peki, şimdi nasıl yapacağız? İşte adım adım Zeytinyağlı kereviz yapımı:

  1. 2 büyük boy kerevizimizi soyuyoruz. Yaprakları ve saplarını bir kenara koyuyoruz ve kesinlikle atmıyoruz. Soyduğumuz kerevizleri büyük dilimli soğan doğrar gibi küp küp doğruyoruz.
  2. Küp küp doğradıktan sonra bir kap içerisine alıyoruz ve üzerine su ekliyoruz. Bu kabı kenara alıyoruz. Kerevizlerin suyun içerisinde kararması gerekiyor.
  3. Sonrasında 2 orta boy havucumuzu alıyoruz ve soyup, yarım ay şeklinde doğruyoruz. Yani “D” harfine benzer bir görüntü elde etmesini sağlıyoruz. Havuçları da bir kenara alıyoruz.
  4. Sonrasında kerevizleri doğrarken ayırdığımız sap ve yaprakları güzelce yıkayıp, minik minik doğruyoruz.
  5. Yarım çay bardağı zeytinyağını, tabanı geniş olan bir tencerede ısıtıyoruz. Doğradığımız havuçları 2-3 dakika kadar kavurma mantığıyla karıştırıyoruz.
  6. Hemen üzerine kenara ayırdığımız kerevizleri suyundan süzerek ekliyoruz. 1-2 dakika daha karıştırıyoruz.
  7. İkisi de yağın etkisiyle renk değiştirmeye başladığı an kereviz sapları ve yapraklarını da ekleyerek karıştırmaya devam ediyor. Yaprakları eklediğimizde sadece 1 dakika karıştırmamız yeterlidir.
  8. Ardından ise limon suyu ve portakal suyunu ardı ardına tencereye döküyoruz.
  9. 2 parça limon kabuğunu da ekledikten sonra şeker ve tuzunu da atıyoruz.
  10. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar tencerenin kapağını kapatıyoruz. Üzerine dilerseniz yarım çay bardağı daha zeytinyağı ekledikten sonra pişirmeye bırakıyoruz.
  11. Ortalama olarak 30-35 dakika kadar sonra kerevizlerin pişip pişmediğini çatal ya da bıçağın ucuyla kontrol ediyoruz. Eğer lokum gibi yumuşamışsa pişmiş demektir. Eğer piştiyse ocaktan alın, pişmediyse birkaç dakika daha bekletin.
  12. Zeytinyağlı kereviz yemeğimiz hazır. İsterseniz ılık servis edin, isterseniz de dinlendirip soğutup servis edin. Keyif sizin.

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Kereviz İçin Zeytinyağı Önerisi

Zeytinyağlı yemek tarifleri listemize göz atan ziyaretçilerimiz genel olarak bu yemeklerde hangi zeytinyağını kullanması gerektiğini merak ediyor. Bizler de Öz Köyüm olarak sizlere yardımcı olması açısından zeytinyağı önerisi veriyoruz.

Zeytinyağlı Kereviz yemeği için 2 farklı zeytinyağı türü seçilebilir. İlki naturel sızma erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı, diğeri ise naturel birinci zeytinyağıdır. Fakat 2’si arasında bir tercih yapılması gerekirse, bu noktada naturel sızma erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı önerisi yapabiliriz. Her ne kadar kızartmalarda ve sıcak yemeklerde tüketim oranı açısından naturel birinci zeytinyağı daha çok tüketilse de; erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı oldukça düşük dizyem aralığı ve sağlığa sağladığı eşsiz faydalarla bu noktada daha uygun olacaktır.

Tat olarak naturel sızma erken hasat soğuk sıkım zeytinyağına göre daha yoğun olan, asit açısından da fazla olan birinci zeytinyağa da; naturel erken hasat soğuk sıkım zeytinyağına da sitemizin online alışveriş bölümünden ulaşabilirsiniz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*