Zeytinyağı ile Gelen Güzellik Sırları

Zeytinyağı ile Gelen Güzellik Sırları

İnsanoğlu deneyip yanılmadan öğrenemiyor. Kadınlar  güzellik ürünlerine tonlarca paralar  döküyorlar. Alıyorlar, mucizeler umuyorlar ama sonu hep hüsran oluyor. Çözümün yanı başlarında  olduğunu, bu ürünlerin fayda etmediği gördüklerinde giden onca paraya üzülmeden edemiyorlar.

Son zamanlarda artan araştırmalar da gösterdi ki güzelliğin sırrı doğada. Özellikle de zeytinyağında. Zeytinyağının vücudumuza faydaları saymakla bitmiyor. Bu konuda daha önce bir makale yazmıştım, onu okumanız da faydalı olacaktır. Bu günkü konumuz  zeytinyağıyla gelen güzellik sırları

Zeytinyağının güzelliğimize faydalarını saymadan önce, zeytinyağıyla güzelleşmenin artılarını sayayım. Öncelikle  Zeytinyağı  fiyat olarak kozmetik ürünlerinden  çok daha hesaplı. Yani  uygun fiyatlı güzellik ürünü  deyince aklımıza gelmesi gereken ilk ürün. Aynı zamanda zeytinyağının  faydası tek bir yere değil. Bir taşla beş kuş vuruyoruz anlayacağınız. Saçımız için ayrı, yüzümüz için ayrı ürün alacağımıza en kalitelisinden 1 litre zeytinyağı alın ve güzelliğin tadını çıkartın.

Kuru Ciltlerin İlacı Zeytinyağı

Naturel Sızma Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 1 LT – Tombul Şişe

Özellikle kış aylarında cildimiz çok daha fazla kurur. Pul pul dökülür, kaşınır ve yaraya bile dönüşebilir. Bunun önüne geçmek için yapmamız gerekenler çok basit. Ne mi yapıyoruz ?

2 yemek kaşığı Öz Köyüm zeytinyağını balla karıştırıp yüzünüze haftada 3-4 defa uyguluyoruz. Bunu düzenli yaptığımızda cildimizin yumuşacık ve parlak olduğunu görecek ve inanamayacaksınız. Kuru cilt bu sayede problem olmaktan çıkacaktır. Ve size bir hatırlatma bu tarihten gelen eskimeyen bir güzellik sırrı.

 

Zeytinyağıyla Kolay Peeling

Sağlıklı cildin ilk adımı temizliktir. Cildimizi derinlemesine temizlemek için öyle bin  çeşit ürüne ihtiyacımız yok. Bu noktada da yine zeytinyağı yetişiyor imdadımıza. Hem de 5 dakika gibi kısa bir zamanda yapabileceğimiz bir güzellik sırrı

Öz Köyüm zeytinyağına toz şeker ekliyoruz ve yüzümüze bir fırça yardımıyla uyguluyoruz. Biraz beklettikten sonra, yüzümüzü yumuşak hareketlerle yıkıyoruz. Bunu zeytinyağı bal karışımından önce yaptığımızda etkisi kat be kat artacak ve  herkes değişimimizi fark edecektir. En güzeli de  zamanla kırışıklıkların azaldığını görüp gözlerimize inanamamamız.

Zeytinyağıyla Tonik Yapımı

Cilt için kullandığımız toniklerin amacı cildi esnek ve pürüzsüz bir görüntüye kavuşturmaktır. Bunun için de içeriğini bilmediğimiz ürünler kullanacağımıza Öz Köyüm zeytinyağı, su ve sirkeyi aynı ölçülerde karıştırıp cildimize uygulamamız yeterli. Cildimizde biraz beklettikten sonra yuvarlak hareketlerle cildimizi durulamalıyız. İnanın bana cildinizin parladığını anında göreceksiniz.

 

Zeytinyağından Güneş Kremi

Yaz gelmeden başlıyoruz yüksek faktörlü kremler aramaya. Özellikle çocuğumuz varsa daha da titiz davranıyoruz. Ama ne yazık ki  içerikleri temiz olan güneş kremlerinin fiyatları el yakıyor. Uygun fiyatlı güneş kremleri ise hiçbir işe yaramıyor hatta cildimize zarar bile verebiliyor. O halde yine zeytinyağıyla güneş kremi yapacağız. Zeytinyağını direkt teninize uygulayabileceğiniz gibi ev yapımı güneş kremi tarifini de uygulayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan iyi bir Öz Köyüm zeytinyağını aloe vera yaprağı, 1 yemek kaşığı pirinç nişastası ile karıştırıp blenderden  geçirdiğinizde  harika bir güneş kremi elde edeceksiniz. Bu karışımı kullandığınızda pahalı güneş kremlerinden farkı olmadığını görecek ve yıllardır döktüğünüz paralara yanacaksınız.

 

Zeytinyağından  Ev Yapımı Şampuan

1 yumurta, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı elma sirkesini 30ml’ lik bir kavanoza koyup üzerini Öz Köyüm zeytinyağıyla doldurduğumuzda parlak ve güçlü saçlarımızı ahenkle dans ettiğini görebiliyoruz. Şampuan yapmak bu kadar basitken niye saçlarımıza o kimyasalları kullanalım ki?

Bunların Dışında da Zeytinyağlı  Güzellik Sırları

  • Zeytinyağıyla göz makyajınızı kolaylıkla temizleyebiliriz. Bu sayede göz altı morluklarının da azaldığını göreceksiniz.
  • Hamilelerdeki çatlakların oluşumunun önüne geçmek için de hamileliğinizin ilk aylarından itibaren kullanılacak Öz Köyüm zeytinyağlarının faydasını doğumdan sonra göreceksiniz.
  • Zeytinyağı ve deniz tuzunu karıştırıp ayaklarınıza masaj yaptığınızda toksinlerin atılıp vücudunuzun dinlendiğini fark edeceksiniz.
  • Zeytinyağıyla yapılan masaj cildinizin bebek cildi gibi olmasını sağlayacaktır.
  • Çatlamış dudaklarınızın çözümü de Öz Köyüm zeytinyağı.
  • Tırnaklarınızı zeytinyağıyla ovduğunuzda tırnaklarınız kırılmayacak ve sararmayacaktır. Tırnak bakımı ve zeytinyağı birbirinden asla ayrılmaz ikilidir.
  • Evde saç boyarken yanlışlıkla boyadığınız alnınızı, kulaklarınızı zeytinyağıyla temizleyebilirsiniz.
  • Saçınızda kepek varsa saç diplerinizi düzenli olarak zeytinyağıyla ovduğunuzda kepeklerin çok kısa bir sürede yol olduğuna şahit olacaksınız.
  • Topuk çatlağı hepimizin derdi. Özellikle kış aylarında azalıp yaz aylarında ortaya çıkan bu çatlaklar kadınlar için çok can sıkıcı. Eğer her gece düzenli olarak topuklarınıza zeytinyağı uygulayıp ayağınızı sarıp yatarsanız bu sorunu kısa sürede çözeceksiniz.

Sonuç olarak gördük ki zeytinyağı, bizi içimizden iyileştirirken dışımızı da güzelleştiriyor. Vakit varken siz de zeytinyağının mucizelerini vücudunuzda hissedin. Öz Köyüm zeytinyağlarının online sitesini ziyaret edin ve güzelliğinize önce siz  sonra etrafınızdakiler hayran kalsın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*