Zeytinyağlı Brokoli Tarifi, Nasıl Yapılır?

Brokoli son yıllarda üzerine çok araştırma yapılan bir sebze. Uzmanların sıklıkla önerdiği, her sofranızda muhakkak bulunsun dedikleri  tam bir sağlık deposu. Ama biz toplum olarak sanki önyargılıyız biraz brokoliye karşı.

Ama brokoli, yeni nesil annelerin en büyük hedefidir. Çocuğuna brokoli yedirebilmiş anne bir sıfır önde sayılır. Yediremeyenler üzülür, kendilerini suçlu hissederler. Halbuki brokoli sevmeyen çocuk yoktur, yanlış brokoli tarifi vardır.

Şimdi size öyle bir zeytinyağlı brokoli tarifi vereceğim ki çocuğuna brokoli yedirememiş anne, brokoli sevmeyen çocuk kalmayacak. Öyle ki reklamlarda olduğu gibi çocuğunuz her gün brokoli bile isteyebilir.

Aslında size iki farklı tarif vereceğim. Brokolilerin çiçek kısımlarıyla güzel bir yemek yaparken; sap kısımlarından da harika bir meze yapacağız. Gelin başlayalım ilk  zeytinyağlı brokoli tarifimize.

Zeytinyağlı Brokoli  Malzemeleri:

  • 1 kilo brokolinin çiçek kısımları
  • 2 havuç
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Bir soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kaşık acı biber salçası
  • 1 çay bardağı su

Zeytinyağlı Brokoli  Yapılışı:

  • Brokolileri hazırlamadan önce sirkeli suda yarım saat bekletip yıkamanız brokolilerin tamamen temizlenmesini sağlayacaktır.
  • Öz köyüm zeytinyağıyla ince doğranmış soğanları kavurun.
  • Üzerine ince ince doğradığımız havuçları da atıp havuçlar yumuşayıp şekerini bırakana kadar kavurmaya devam edin.
  • Havuçlar yumuşadığında ince ince doğradığınız sarımsakları da atın. Sarımsakların kokusu çıkana kadar yaklaşık bir dakika kavurun.
  • Üzerine acı biber salçası ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine brokoli çiçeklerini sap kısımları alta gelecek şekilde koyup suyu  ve tuzu ekledikten sonra  kapağı kapatıp ocağın altını kısıyoruz.
  • Yaklaşık yarım saat pişmeye bırakıyoruz.

Pişen yemeği tabağa alıp soğuk solarak servis yapıyoruz.

Brokoli Sapları ile İkinci Tarif:

İkinci tarifimiz brokoli sapları ile. Çünkü brokolinin her kısmı tam bir şifa deposu. Saplarını  da asla ziyan etmiyoruz. Bu basit tarif hem çok lezzetli hem de çok faydalı. Üstelik çok da basit. Misafiriniz gelmeden beş dakikada hazırlayabileceğiniz tarife geçelim.

Brokolilerin sap kısımlarını tamamen ayıklayıp jülyen şeklinde doğruyoruz. Aynı şekilde  1 havucu da jülyen doğruyoruz. Önce öz köyüm zeytinyağı ile havuçları biraz kavurup sonra brokoli saplarını ilave ediyoruz. Tuzunu da attıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz. Buradaki lezzet sırrı ise içine atacağınız 1 çay kaşığı zerdeçal. Zerdeçalın aroması brokoliyle birleştiğinde tadına doyulmaz bir hal alıyor.

Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı süzme yoğurt döküp afiyetle yiyoruz.

Sofralarımızdan eksik etmemiz gereken brokoli hem pratik bir şekilde hazırlanabilen bir yemek  hem de çok lezzetli bir soğuk meze olabilir. Özellikle balık sofralarının mükemmel eşlikçisidir brokoli . Ya da diyetlerin vazgeçilmezi. Kısacası her anlamda  çok faydalıdır brokoli. Peki nedir brokolinin faydaları:

Zeytinyağlı Brokolinin Faydaları

Brokolinin kanserden koruduğuna yönelik yapılan çalışmaların sonucu hep şunu göstermektedir. Brokoli tam bir antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki toksik maddeleri atar ve kanser oluşumunu engeller. Ayrıca doktorlar şeker hastalarına özellikle brokoli yemelerini tavsiye etmektedir.

C vitamini, K vitamini, potasyum, manganez, demir, fosfor, kolin, selenyum ve kükürt gibi mineraller içerir ve lif bakımından da zengindir.

Bu kadar faydalı bir yiyeceği sofralarınızdan niye eksik edesiniz. Hiçbir şey yapamasanız da haşladığınız brokolilerin üzerine dökeceğiniz Öz Köyüm zeytinyağı başlı başına bir lezzet şöleni olacaktır.

Ödüllü Öz Köyüm zeytinyağları, her yemekte olduğu gibi brokolide de lezzetin artmasını sağlayacaktır. Öz Köyüm zeytinyağlarıyla yapacağınız zeytinyağlı brokoli, lezzeti katlanmış olarak sofralara gelecektir. Dikkat edin de parmaklar yenmesin. Sizden zeytinyağlı brokoli tarifi isteyenlere yağınızın öz köyüm olduğunu söylemeden geçmeyin.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*